Előadó

Lóci Játszik

A Lóci Játszik az egyik legvidámabb, legtáncosabb, legviccesebb zenekar a mai magyar popszcénán. A névadó Csorba Lóci 2014-ben a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című mozi filmzenéjével alapozta meg hírnevét, és bármihez nyúl, sikert sikerre halmoz azóta is.

A Lóci Játszik története 2010-ben indult, ám kellett néhány év ahhoz, hogy a reflektorfénybe kerüljön. A Vajdaságból származó frontember, Csorba Lóránt korábban számos zenekarban megfordult (Műszaki hiba, Grand Hotel Budapest, Veronika & the Wedding Boys), majd 2014-ben a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film zeneszerzőjeként jött el számára az áttörés. Ugyanebben az évben keltett feltűnést bájos, Szederrel közös klipjével (Szociálisan érzékeny dal), majd 2015-ben érkezett az első nagylemez (Hadd legyen arról híres), amellyel szinte berobbant.

A Csorba Lóci (basszusgitár, ének), Dobozy Ágoston (zongora), Fülöp Bence (gitár), Fábián Tibor (dob), Vadász Gellért (szaxofon), Rácz Dániel (trombita) felállású zenekar hamar népszerű fellépője lett a hazai fesztiváloknak. Köszönhetően a „színpadra termett“ frontembernek, a jókedvű zenének, az ötletes klipeknek, és az agyas, gyakran önreflektív szövegeknek (nem nehéz felfedezni az Emil Rulez! hatását, amit egyébként nem is tagad a zenekar).

A 2016-os következő nagylemez, a Krokodil a zenekar talán legnagyobb slágerével kezdődött (Nem táncolsz jobban, mint én), de több klipes dalt és közönségkedvencet is fialt (Miért miért miért, Annak jobb, Ott mennek a jócsajok). A 2017-es esztendő aztán igazi diadalmenetet hozott a zenekar számára, hiszen a Fonogram „Év felfedezettje” díja mellett megnyerték a Nagy-Szín-Pad tehetségkutatót is, így a nagyobb fesztiválon kiemelt helyen léptek fel – a VOLT-on a Linkin’Park, a Szigeten Pink, a Strand-on a Bastille előtt). Utóbbi eseménynek egyébként ők adták a hivatalos himnuszát is, ami a Nem táncolsz jobban mint én átdolgozott verziója (Nem strandolsz jobban, mint én).

A Lóci Játszik következő nagy slágere a 2018-as Szív-Láb-Dob volt, annak ellenére, hogy a zenekar állítólag nem igazán kedvelte. Talán ezért sem került fel a következő, 2019-es nagylemezre (Rózsa utca). Az albumról ezúttal a nagy slágerek elmaradtak, de néhány koncertkedvenc így lett született (Én csajom, Panel paradicsom, Minden úgy jó, ahogy van, Plakát). Negyedik korongjuk 2022-ben jelent meg (Színes, magyarul beszélő), szintén néhány húzósabb dallal (Hiányzol, hiányzol, hiányzol, Nyugi haver, Bánat oh). A recept ugyanaz: fúvósokkal megtámogatott jókedvű zene és önironikus dalszövegek.

Legutóbbi nagylemezük, a 80 nap alatt a Föld körül 2023-ban látott napvilágot, míg legfrissebb daluk, a Volkova közreműködésével készült Rámszoknál 2024 januárjában jelent meg. Tizedik születésnapi koncertjüket márciusban tartják az Akváriumban.

SzL

 

A zenekar Facebook-oldala: https://hu-hu.facebook.com/locijatszik/

A zenekar Instagram-oldala: https://www.instagram.com/locijatszik/?hl=hu

Frissítve: 2024-3 , Szigeti László

Kapcsolatok

    123