Előadó

Lil Frakk

Babaitisz Jorgosz (1999) Lil Frakk művésznéven néhány év alatt a magyar trapszcéna egyik meghatározó alakjává vált. Dalait főként D.Koms producerrel készíti, de gyakran feltűnik Kapitány Máté, Ress, Krúbi és 6363 mellett a stúdióban és a színpadon egyaránt. 2019-ben jelent meg első albuma (Brokaz), amelyet 2020-ban a poposabb hangzású Kutyavásár követett.

2019-ben felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő képzésére. 2021-ben egyetemi osztálytársaival kezdte el készíteni a Sávlekötő nevű zenei podcastot, amelyben különböző stílusú előadók hozzák el zenéiket, hogy aztán sávokra szedve közelebbről is megismerhesse azokat a közönség.

2022-ben jelent meg Lil Frakk és D.Koms harmadik közös lemeze, a tízszámos FRAKKENSTEIN, amely körülbelül egy év alatt készült el, és közreműködött rajta Dzsúdló, 6363 és Szlimmy is. „Korábban inkább vicces voltam, most talán dühösebb vagyok. 19 éves voltam, amikor kijött az első lemez, most 23 vagyok, ami nem olyan sok év, de ez egy elég intenzív időszak volt, és megértettem egy-két dolgot.” – nyilatkozta Lil Frakk az albumról.

BB

 

https://www.instagram.com/lilfrakk/

https://www.facebook.com/kicsifrakk/

Forrás:

  • Lil Frakk Wikipédia, Wikipédia
  • Rónai András, Lil Frakk - Recorder, Recorder
  • Kultúrjunkie, Lil Frakk - Kultúrjunkie, Kultúrjunkie
Frissítve: 2024-4 , Bánóczi Bea