Előadó

Ligeti Gyuri Álomgyára

Ligeti György (Kaposvár, 1973) - aki többek között a Žagar és a We Are Rockstars zenekarok énekes-gitárosa is - 2018-ban alapította meg első saját formációját, az Álomgyárat, melyet elmondása szerint 16 éves kora óta tervezett és melynek legfőbb inspirációja Jimi Hendrix és Prince zenéje. Ahogy 2018-ban a Recorderen megfogalmazta: „Ez [volt] a gyerekkori álmom és a zene, amit mindig is akartam színpadon játszani”. 

A trió szövegcentrikus, indie zenét játszik, dalszövegeiket magyar nyelven írják, mert úgy érzik, így sokkal inkább megszólítható a közönség. Az Álomgyárban Mikolai Petra (hajdani Kalef) dobol és a Holy Chicks együttesben is játszó Lahucsky Krisztina basszusgitározik.

Röviddel megalakulásuk utáni debütáló albumukat (Kegyetlen csodák ideje, 2018) a legendás Abbey Road Studios-ban vehették fel az ott hangmérnökként dolgozó régi barát Szabó Balázs Zalán jóvoltából. A dalokra, főleg azok hangulatát tekintve Ligeti György szólólemezének, az Alexandria (2017) anyagának folytatásaként lehet tekinteni.

SzE

https://www.facebook.com/ligetigyurialomgyara/

Frissítve: 2023-1 , Száraz Edit