Előadó

Kowalsky meg a Vega

Az budapesti Kowalsky meg a Vega zenekart a Black Out együttes énekese, Balázs Gyula alapította 1999-ben, nevét a frontember beceneve (Kowalsky) és Tarantino Ponyvaregény-ének emlékezetes figurája (Vincent Vega) ihlette.

A formáció az elmúlt évtizedek során jelentős változásokon ment át, úgy a stílusvilágát, mint legénységét illetően. A kezdetben főként funk-rock és hip-hop elemekkel operáló csapat az idő haladtával fokozatosan színesítette zenei palettáját, amíg eljutott ahhoz a számtalan stílusirányzatot magába olvasztó, populáris, dallamos rockzenéhez, ami ma jellemzi. A zenéhez hasonlóan széles rétegek által befogadhatók, közérthetők Kowalsky gondolatgazdag, életigenlő dalszövegei is, s mindez népes rajongótábort, több platinalemezt és évtizedek óta töretlen népszerűséget eredményezett a hatosfogatnak.

A jelenleg Balázs „Kowalsky” Gyula (ének), Szebényi „Szebi” Dániel (billentyűsök, ének), Szórád „Jimmy” Csaba (basszusgitár), Tobak „Dani” Dániel (gitár), Vajda „Sóder” Péter (dobok) és Vidák „More” Róbert (akusztikus gitár) felállású formáció debütáló korongja (Pimasz) 2003-ban látott napvilágot, amelyet azóta évente-kétévente újabb albumok követnek. Úgy mint a Vegasztár (2005), a Forradalom Rt. (2006), a Szemenszedett igazság (2008), az Ötcsillagos (2010), az Évtized lemeze (2012), a Még nem éden (2014), a Varázsszavak (2016), a Kilenc (2017), az Árnyék és fény (2019), valamint a legnagyobb slágereket (Egy világon át, Amire szültek, Ébredj!, A lélek éjszakája) egybegyűjtő tripla Esszencia (2020).

CsO

 


Kapcsolat:
https://kowalskymegavega.hu/

https://www.facebook.com/kowalskymegavega

Cikkeink:
https://index.hu/kultur/popkult/2023/03/12/zene-koncert-kowalsky-meg-a-vega-kova-arena/

Frissítve: 2023-11 , Csikor Ottó

Kapcsolatok