Előadó

Korai Trancemission

A kilencvenes évek kultikus csapata, a partikultúrát és a kortárs rockzenét egymáshoz közelítő Korai Öröm öröksége mostanában alapvetően három, az anyazenekar tagjaiból alakult formációban él tovább: a nevének megfelelően modernebb Korai Elektricben, a finomabb hangzású Korai Acoustic, és a pszichedelikus gyökerekhez visszatérő Korai Trancemissionben.

A három közül messze a Korai Trancemission a legaktívabb, évi 50-60 koncertet adnak, benne döntően Paizs Miklós (doromb, fuyara, torokének), Domokos Tibor és Borosi Gábor (billentyűsök), Kovács Andor (gitár), Kilián Zoltán (basszusgitár), Csányi Viktor (dob) és Jócsik János (ütőhangszerek) vesz részt. Különlegességét a khoomei ének, a fuyara és doromb mellett a gitár ethno hangzása és a szintetizátorok acid tónusa adja. A Korai Trancemission számtalan külföldi és hazai koncerten vett részt, többek között 2015-ben az Ozora Fesztivál nagyszínpadán (az eseményről videoklip is készült), illetve 2018-ban és 2019-ben a Fishing on Orfűn.

Eddig egyetlen, analóg technikával rögzített, vinyl formában megjelentett albumot (Korai Trancemission 2017) jelentettek meg.

JBSz

 

https://www.facebook.com/koraitrancemission/?locale=hu_HU

Frissítve: 2023-3 , Jávorszky Béla Szilárd