Előadó

Kisszabó Riz Olivér

Kisszabó Riz Olivér (1988) zeneszerző, zongorista. Zenészcsaládban született, édesanyja Riz Laura jazzénekes, édesapja az ismert zenész, basszusgitáros Kisszabó Gábor (Első Emelet, Step). Olivér 4 éves korában kezdett zongorázni tanulni. Legfőképpen nem zongoristának, hanem zeneszerzőnek vallja magát. A zenélés mellett Dolgozott az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságán és több országban is élt már.

Nyugtató hatású és lélekemelő zongoradarabjai, filmzenékhez hasonló szerzeményei hozzásegítik hallgatóit az ellazuláshoz. Gyakran tart zeneterápiás foglalkozásokat és zenés meditációkat. 2020-ban fellépett az A38 Hajón, a Vasárnapi Iskola sorozatban. Ott saját darabjai mellett kedvenc zeneszerzője, az olasz Ludovico Einaudi művei is hallhatóak voltak Kuszkó Anett hegedűművész és Kirkósa Tünde csellóművész közreműködésével.

Számára nagy öröm és feltöltődés zenét szerezni, így reméli másoknak is örömet szerez vele. Mindenki megtalálhatja dalaiban a maga üzenetét, ami inspirálja és jó érzéssel tölti el, saját bensőjének feltárására készteti. 2014-ben jelent meg első nagylemeze, a Deep Within. 2022-ben már hetedik albumát adta ki Improvisations címmel, melyet koncerteken Oliver Riz és barátai néven mutatott be zenekarával. Legfrisebb kiadványa 2023-ban jelent meg Mountains and Valleys címmel.

HZ

Forrás:

  • Újabb tíz zenekar az A38 színpadán – Vasárnapi Iskola 7., Hajónapló, 2020-06-17
  • Oliver Riz és barátai élő zenekaros koncert, Koncert.hu, 2022-04-28
Frissítve: 2024-4 , Hőgye Zoltán