Előadó

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar

A 2012-ben indult formáció, Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar vidám, táncos utazásra hív gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket. Lackfi János, aki maga is gyakran dolgozik velük, így írja le előadásaikat: „Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok,...”. A produkciókat jeles magyar, sokszor kortárs költők verseinek megzenésített változatai színesítik azzal a céllal, hogy szélesebb közönséghez, könnyen befogadhatóan jussanak el maguk a versszövegek is. A pörgés fenntartásához különböző zenei műfajok elemeit is beépítik a swingtől a rock and rollig, a keringőtől a bluesig. Hisznek abban, hogy igényes zenék megismerése gyerekkorban lényeges láncszeme a későbbi zeneértő és -érző készségek kialakulásának.

Zenekar tagjai - Kárász Eszter (ének, ukulele, furulya), Bata István (gitár, buzuki), Veér Csongor (hegedű), Clemente Gábor (ütőhangszerek), Becze Gábor vagy Takács Szabolcs (nagybőgő), Nemes Janó (fúvós hangszerek).

Eddig megjelent kiadványaik: Egyszervolt, holnemvolt (2014), Kétszervolt, holnemvolt (2016), harmadik albumuk, a Játszóházi rockendroll (2020), kizárólag saját szerzeményeket tartalmaz.

HZ

 

https://hu-hu.facebook.com/mesezenekar

https://hu-hu.facebook.com/karaszeszterhivatalos

Frissítve: 2023-8 , Hőgye Zoltán