Előadó

Jumping Matt & His Combo

Pribojszki Mátyás (1974, Békéscsaba) szájharmonikás neve ismerős lehet azoknak, akik a blues, a boogie-woogie, és a hagyományosabb rock n roll-t kedveli, ugyanis nem volt olyan klub szinte az utóbbi két évtizedben, ahol a zenész közreműködőként, vagy saját formációival ne lépett volna fel, együtt turnézott a Memphis-i IBC győztes Little G. Weevil-lel is. Dalait több európai és amerikai rádió is játssza rendszeresen. Pribojszki meghívottként lépett fel többek között a Hobo Blues Banddel, a KFT zenekarral, a Kowalsky meg a Vega formációval, Caramellel, Bartók Eszterrel, Tóth Verával.

Szász Ferenc gitárossal megalapították a Grunting Pigs nevű duót. Pribojszki blues iránti rajongását Muddy Waters 1969-es Fathers And Son című lemezének köszönheti, amelynek következtében autodidakta módon kezdte a blues-szal való megismerkedést, illetve a szájharmonikázást. A formáció 2003-as alakulásától kezdve Pribojszki Mátyás Band néven működött. A Pribojszki Mátyás Band név alatt összesen öt nagylemezt és egy DVD-t adtak ki, melyek közül a 2007-ben megjelent How Many More? több díj mellett az aranylemez minősítést is megkapta.

2018 februárjában végül átkeresztelték magukat Jumping Matt and his Combo névre, ami egyrészt utalás Pribojszki becenevére, másrészt pedig az általuk west coast jumpként definiált zenei világra, ami sok improvizációra épülő és vad színpadi előadással párosuló boogie-woogie. Ugyanebben az évben jelent meg a Custom Big Band fúvószenekarral közreműködve a Dressed Up című lemezük, amelyben központi szerepet kap a szájharmonika és a fúvósok hangja. 2019-ben My Stories címmel adtak ki lemezt. Pribojszki dinamikus előadásmódja nemcsak a közönséget ragadta meg, hanem többek között Tom Jones-t is, aki egyik veszprémi fellépésén az előttük fellépő harmonikást felhívta koncertje alatt egy rövid vendégszereplésre.

A zenekarban az erdélyi Szilágyságon született id. Szász Ferenc (Metropol) zenész, gitáros fia, ifj. Szász Ferenc (Grunting Pigs) játszik gitáron, Molnár Dániel (Nils) dobokon, Csizmadia László (United, Pedrofon) basszusgitáron.

BA

 

Az előadó Facebook oldala: https://www.facebook.com/jumpingmattcombo

Frissítve: 2023-1 , Birtalan Andrea