Előadó

Janicsák Veca

Janicsák Veronika (Budapest, 1989) popénekesnőt 2010-ben ismerte meg a szélesebb közönség az X-faktor tehetségkutató műsorban, ahol negyedik helyezést ért el. 2011-ben jelent meg első stúdióalbuma (Veca világa), amelyet 2013-ban az Édes szavakkal követett; mindkét kiadvány aranylemez lett. 2012-ben Veca elnyerte a Fonogram díjat „Az év énekesnője” kategóriában.

„Igyekszem nem a semmiről énekelni. Törekszem arra, hogy a szövegek engem tükrözzenek. Édesapámmal ketten szoktuk írni a szövegeket, és mindig az a szigorú koncepció, hogy ne legyen benne kamu.” – nyilatkozta az énekesnő, akinek 2015-ben született meg kislánya, Emma. Veca 2017-ben szerepelt A nagy duett 5. évadában, amit partnerével, Simon Kornél színművésszel meg is nyertek. Ugyanebben az évben részt vett a Sztárban sztár 5. évadában, ahol negyedik helyen végzett.

Édesapja Janicsák István, a Z’Zi Labor énekese, vezetője. Veca születésekor a szülei már elváltak, iparművész édesanyja nevelte őt és nővérét. Középiskolás korában az énekesnő az Umszki Band nevű zenekar tagja volt. 16 éves korától folyamatosan szerepelt édesapja koncertjein néhány dal erejéig – óriási közönségsikert aratva. Az érettségit követően egy szinkronstúdióban volt gyártásszervező. A Nickelodeon televíziós csatorna kérésére számos főcímdalt és magyar nyelvű betétdalt is felénekelt, melyek között a Tökéletlenek és az iCarly főcímdala is szerepelt.

BB

 

https://www.instagram.com/janicsakvecaofficial/

https://www.facebook.com/JanicsakVeca

Forrás:

  • Antropos - Veca interjú, Antropos
  • Wikipédia - Janicsák Veca, Wikipédia
Frissítve: 2023-8 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok