Előadó

HolddalaNap Zenekar

A saját dalok mellett különböző népek és kultúrák dalait és meséit, kizárólag akusztikus hangszerekkel előadó zenekar Gulyás Anna (énekes, dalszerző) vezetésével 2008-ban jött létre. A a magyar népzenei gyökerekre építkező, különböző etnikumok sokszínű hangjait megszólaltató zenéjükre leginkább a világzene műfaji meghatározás illik. Megfogalmazásuk szerint: „ ...a hangok ezer íze mögött ott lüktet a sokféle világ. Dalaink a rítus világában laknak szívesen, az ősi hangzásvilág felel meg jól érzéseink kifejezésének.”.

Gyerekeknek szóló koncertjeiken óriásbábos, gólyalábos, maszkos tánccal fűszerezik a népek gyerekdalaiból készített válogatást. A zenekar jelenlegi tagjai: Gulyás Anna (ének), Szlama László (koboz, ének), Balogh Guszti (ének, gitár), Draskóczy Lídia (hegedű), Alex Torres (gitár), Vajdovich Árpád (bőgő) és Ölvedi Gábor (ütőhangszerek).

A HolddalaNap sokféle műsort játszik és sokféle anyagot jelentet meg. Bemutatkozó lemezük, a Dandala 2014-ben jött kig, ezt követte 2018-ban a Tánc a mindenséggel, a 2022-es meselemezüknek pedig Zöld Péter a címadója.

SzE

 

Honlap: https://www.holddalanap.com/

https://www.facebook.com/holddalanap

Frissítve: 2023-1 , Száraz Edit