Előadó

Hauber Zsolt

Borítókép forrása: discogs.com

Hauber Zsolt (1968, Kecskemét) zeneszerző, billentyűs, aki az 1980-1990-es évek fordulójának legnépszerűbb popformációja, a Bonanza Banzai alapító tagja volt.

Iskolai és zenei tanulmányait Szolnokon, Moszkvában, majd Budapesten végezte. Emellett 7 évig zongorázni tanult. Zenei karrierjének beindulásáig a vendéglátóiparban dolgozott.

A Bonanza Banzai végleges felállása (Kovács Ákos, Hauber Zsolt, Menczel Gábor) 1988-ban alakult ki, működése során a Depeche Mode-hoz hasonló zenei világával, az énekes Kovács Ákos sajátos szövegeivel óriási népszerűségre tettek szert, öt lemezük kelt el legalább 50 ezer példányban, mindenütt teltházas fellépéseik voltak. Közben Hauber Zsolt és Menczel Gábor technoalbumot is készítettek, melyet 1994 elején Németországban adtak ki Bonanza feat. Bonna Ross néven. A csapat 1994 novemberében adta búcsúkoncertjét a Budapest Sportcsarnokban. Azóta Kovács Ákos sikeres szólópályát futott be, Menczel Gábor viszont hosszú időre eltávolodott a zenei élettől.

Hauber Zsolt producerként és zeneszerzőként dolgozott tovább, slágeres, szinti-popos dalaival sikereket aratva. 1995-ben Le Prelude névre keresztelt zenekarának jelent meg lemeze (Arccal a földnek). Nevéhez fűződnek a Carpe Diem Álomhajó, az Emergency House Dübörög a ház, Erica C. és Roby D. Tiszta őrület, és a Pa-dö-dő Te vagy a legjobb dolog a héten című slágerei. 1996-ban létrehozta a nagysikerű lányegyüttest, a Fresh-t, melynek zeneszerzője, producere, grafikusa és kliprendezője volt. Televíziós műsorokhoz is szerzett zenét. 2000-ben DJ Spigiboy-jal létrehozta a Hit Project nevű produkcióját. Saját lemezkiadót alapított, és média több felületén – rádió, TV, internet - is folyamatosan találkozhatunk vele. 2013-tól ismét együtt dolgozik Kovács Ákossal, zenét szerez az előadónak és szerepel az Ákos-koncerteken.

Számtalan szólólemeze is megjelent, a Hauber Zsolt újra játssza-kiadványsorozatban 2021-2022-ben ismét elővette a Bonanza Banzai-dalokat. Saját zenekart is alakított ezeknek az albumoknak élő bemutatására.

Karrierje során eddig 35 aranylemezt és 5 platinalemezt jegyez, valamint négyszeres Mahasz-díjas, kétszeres Petőfi Zenei Díjas zeneszerző. Emellett sportolóként is sikereket ért el, kétszeres Magyar Bajnok veterán vívó.

HZ

 

https://www.facebook.com/hauberzs/

https://www.instagram.com/hauber_zsolt/

https://www.hauberzsolt.hu/

Frissítve: 2023-8 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok