Előadó

Harmonia Garden

A 2006-ban megalakult együttes különlegessége a francia cigány swing ötvözése a tradicionális magyar zenei hangzásvilággal, amit hívnak Hungarian Django Swingként is. Koncertjeiken klasszikus slágereket, ismert filmbetétdalokat (mint a Sunny, a Pacsirta vagy a Pump Up The Jam) hallhatunk autentikus csárdással, bossa novával, Django Reinhardt-i manouche swinggel, tangóval, jazzel ötvözve.

A zenekar első kislemeze (Pump Up The Jam, 2011) megjelenését követően listavezető volt a Petőfi Rádióban. 2012-től számos meghívást kaptak cseh, szlovák, lengyel, bolgár és román jazzfesztiválokra, valamint a Bécsi Nemzetközi Harmonika Fesztiválra. 2013 és 2014 között több közös koncertet adtak Roby Lakatossal, Lajkó Félixszel, Micheller Myrtillel, Csordás Ákossal, Szirtes Edina Mókussal és a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarral. 2016-ban jelent meg Viszlát kedves! című legutóbbi albumuk.

Fennállásuk óta felléptek a Parlamentben, a budapesti New York Kávéházban, a Vígszínházban, a Thália Színházban, a városligeti Gundel étteremben, továbbá több nívós hazai és külföldi fesztiválon, rendezvényen, ahol a hangulatnak megfelelő zenét szolgáltatva emelték az est színvonalát.

BB

 

https://www.facebook.com/harmonia.garden.budapest/

Frissítve: 2023-5 , Bánóczi Bea