Előadó

Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint Duó

Az énekes és a gitáros 2008 óta dolgozik együtt: Gyémánt Bálint amolyan állandó vendégként rendszeresen szerepelt a Harcsa Veronika Quartet lemezein (You Don't Know It's You, 2008, Red Baggage, 2008, Lámpafény, 2011) és koncertjein. Aztán idővel kettejük akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká.

Miként az első anyaguk megjelenésekor Harcsa Veronika nyilatkozta: „kezdetben Bálinttal csak örömzenélni álltunk ki, ám a színpadon megélt felszabadult kísérletezés hamar kedvet adott egy duóalbum elkészítéséhez. A kettesben folytatott műhelymunka érzékeny egyensúly, olyan szintű ráhangolódást, elmélyülést kíván, amit korábbi zenei munkáim során csak ritkán tapasztalhattam.”

Gyémánt Bálint ehhez hozzátette: „Mindkettőnkön nagyobb a felelősség, mintha teljes zenekarral állnánk a színpadon. Ebben a formációban többféle szerepet is betöltünk, hiszen mindketten szólisták, kísérők, ritmushangszeresek vagyunk egyszerre’.

A kortárs jazz és az improvizatív popzene határterületén mozgó Harcsa Veronika – Gyémánt Bálint Duó produkció lényegében azt demonstrálja, hogy két rendkívül kreatív művész miként tudja a legteljesebb hangzást elérni egyetlen gitár és énekhang (meg persze némi technika) segítségével. Dalaik személyes ihletettségűek, kellő mélységet, felszabadultságot és humort hordoznak magukban. Eddig pályafutásuk során négy albumot (Lifelover, 2013, Tell Her, 2017, Shapeshifter, 2019, About Time, 2022) jelentettek meg.

JBSz

 

 

Frissítve: 2023-5 , Jávorszky Béla Szilárd

Kapcsolatok

    12