Előadó

Hangácsi Márton

Hangácsi Márton nem a hagyományos értelemben gitáros-énekes, sokkal inkább afféle egyszemélyes zenekar.

A rendszerváltozás évében született multiinstrumentalista pályája Zalaegerszegen, egy fiúkórusban indult, majd Under The Bridge néven középiskolai zenekart alapított és megtanult gitározni, zongorázni, dobolni, énekelni. Húszévesen, Budapestre költözve belekóstolt az egyetemi életbe, a jazztanulásba, majd másfél évig utcazenészként kereste a kenyerét. Bár a „konkurens” hajléktalanok nem könnyítették meg az életét, ez az időszak meghatározó volt zenei fejlődése szempontjából.

A 2012-es Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját megnyerve elkészítette első önálló EP-jét (Front, 2012), majd ismét megpróbálkozott egy zenekarral. Mivel ez a Hang-Art elnevezésű formáció sem bizonyult hosszú életűnek végleg elege lett a zenakarosdiból, megvette első looper pedálját és elkezdett angol nyelvű dalokat írni a kortárs brit pop-rock népszerű előadóinak szellemében. Első nagylemeze (My True Fairy Tale, 2017) a Cseh Tamás Program segítségével látott napvilágot, míg az angol és magyar nyelvű dalokat egyaránt felvonultató, a megszokott hangzásvilágát bluesos és rockos ízekkel dúsító másodikat (<30, 2019) a harminc alattiak problémái ihlették.

A 2020-as Hooked EP négy dalában négy karakteres embertípusról, a modern hősszerelmesről, az energiavámpírról, az alkoholistáról és a kényszeres költekezőről énekel, hangjával leginkább Ed Sheeran és James Blunt stílusát juttatva a hallgató eszébe.

CsO

Kapcsolat:

http.://hangacsimarton.hu/

https://www.facebook.com/hangacsimarton

https://www.instagram.com/hangacsimarton/

 

Frissítve: 2023-10 , Csikor Ottó