Előadó

Egyedi Péter

A kétezres évek eleje óta kevés olyan zenész volt aktív az underground zenei színtereken, aki néha egymással egészen ellentétes pólusokon alkotott maradandót, szinte akrobatikus könnyedséggel, mint Egyedi Péter. Az annabarbi feszes, de befogadható indie rockjától az Isten Háta Mögött velőtrázó zúzásáig mindig hiteles, és organikus karakter tudott maradni, hogy végül a 2006-ban alapított Óriást követően megtalálja végleg a saját hangját, az évek során mindig side projectként felbukkanó Mindenkinek megvan a maga története dalain keresztül.

A leglényegesebb eltérés a korábbi zenekari megközelítés után, hogy ezúttal a kiindulási pont az egyén, és a zenekari hangszerelés is nagyítóként szolgál, ellenben a korábbi csapatmunkával, amikor a dalszerzés jobban eloszlott a tagok között. Egyedi Péter saját nevén az Óriás és MMMAT dalai szólalnak meg lecsupaszított változatban, megmutatva, hogy a dalok karaktere nem gyengül, hanem egy új szögből is érzékelhető.

„Ha befejezek egy munkát, utána van bennem egy kiüresedés. Kissé tanácstalan, jó értelemben vett megkönnyebbülés, tisztulás is ez, de ezzel együtt üresség. A koncerteken ugyanígy van: ha lejövök a színpadról, fél órát ténfergek, nem találom a helyem. Az alkotómunkával is ez van – befejezed, jobb esetben elégedett vagy és megkönnyebbülsz, de fogalmad sincs, mikor jön majd az inger, hogy bármi újat akarj létrehozni.” – nyilatkozta 2021-ben a kultura.hu-n Egyedi Péter , aki számtalan zenekara mellett 2011 és 2021 között létező, a hazai pop-rock szcéna legismertebb alakjai és kortárs költők alkotta Rájátszás projektnek is oszlopos tagja volt, valamint évek óta a Fishing On Orfű fesztivál egyik szervezőjeként is tevékenykedik.

SzE

 

 

Frissítve: 2024-3 , Száraz Edit

Kapcsolatok

    12345... 6