Előadó

Drazsé Zenekar

Borítókép forrása: Drazsé Zenekar

A 2013-ban alakult soproni Drazsé Zenekar válogatott, kortárs versek megzenésítésével, különböző ünnepek, évszakok, életkoroknak megfelelő dalok előadásával foglalkozik. Célközönségük az óvodás, kisiskolás korosztály, céljuk pedig, hogy utat mutassanak a zene iránt érdeklődő családoknak, és bevezessék őket a gyerekzene erdejének rengetegébe.

A zenekar tagjai: Tóthné Freivolt Nóra (ének, furulya - "civilben" óvodapedagógus), Bartokos Botond (zongora, vokál - jelenleg a Zeneakadémia végzős hallgatója) és Bodoki Péter (ütőhangszerek, vokál - aki dobtanárként dolgozik).

Az évek során az egész országot bejárták a gyermekeknek szóló műsoraikkal. Több számukhoz videóklip is készült. A Denevér című dalukhoz készült klipet 2019-ben bemutatta a Mese Tv is, a Manó Rádió pedig élőben közvetítette egyik koncertjüket. Dalaik saját szerzemények, olyan írókkal dolgoztak együtt, mint Galambos Bernadett vagy Mentovics Éva. 2023-ban megzenésítették Lackfi János Buszozós című versét, amelyhez egy szépen illusztrált klipet is készítettek.

HZ

Forrás:

  • Bemutatkozás, Drazsé Zenekar honlap, 2024
Frissítve: 2024-4 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok