Előadó

Dorogi

Dorogi Péter (1979, Debrecen) 2010-ben alapította meg az Intim Torna Illegált, 2022-től pedig szólókarrierbe kezdett Dorogi néven. „Remek zenészek csatlakoztak hozzám. Gitáron az Intim Torna Illegál-koncertekről már ismert Geschitz János, dobon Dajka Tamás és basszusgitáron Horváth László játszik. Billentyűsként csatlakozott a Mindenki című Oscar-díjas film zeneszerzője, Balázs Ádám. Ismerhetik már az ő nevét is az ITI-rajongók, hiszen közösen írtuk többek között az Örökké, a Nem adom fel vagy a Köszönöm szépen, jól vagyok című dalokat.” – mesélte új formációjáról a frontember.

„Körülbelül 12 éves lehettem, amikor először adtam elő dalt gitárral a kezemben. Utána egyre inkább én lettem a Balaton-parti bulik tábortüzes gitárosa.” – emlékszik vissza Dorogi Péter, aki a kétezres évek elején vált ismert zenésszé. Alapító tagja, gitárosa és vokalistája volt annak a Kistehén Tánczenekarnak, amely a 2002-es Sziget Fesztivál „Én vagyok a kis tehén, ülök a fa tetején” kezdetű dalával robbant be a köztudatba. 11 éven keresztül volt az Intim Torna Illegál énekes-gitárosa, a négy nagylemezt (Cirkusz, 2010, Kísérlet, 2012, Mindenkinek igaza van, 2014, Élni jöttünk, 2018) maga mögött tudó együttes 2021-ben oszlott fel.

„Az nem volt kérdés, hogy merre megyek tovább az Intim Torna Illegál után. Folytatom azt, amit eddig is csináltam, amit szeretek és talán, amihez a legjobban értek: zenélek.” – nyilatkozta a szólóprojekt indulásáról Dorogi Péter, akinek első önálló lemeze 2023 áprilisában jelenik meg, a bemutató koncertre pedig az A38 Hajón kerül sor.

BB

 

https://www.facebook.com/dorogi.peter.music/

https://www.instagram.com/dorogi.peter.music/

Frissítve: 2023-9 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok