Előadó

DJ Cadik

Borítókép forrása: a38.hu / Bodnár Dávid

DJ Cadik (Séfer Pál, 1976) a magyar underground breakbeat és drum’n’bass partikultúra egyik kiemelkedő alakja. Az Anima Sound System szkreccsmestereként bukkant fel, és négy évig a zenekaron kívül csak elvétve játszott partikon. Aztán 1999-ben szétváltak útjaik, és Cadik is egyre többet pakolgatta bulikon a lemezeket. Az ezredforduló óta sokat játszott együtt DJ Palotaival (néha Mangóval is társult). Éveken át volt önálló műsora a Tilos Rádióban. A Membrán formáció (Cadik, Papp Ferenc, Pejkó Balázs) oszlopos tagjaként a nu skoolt hirdette, absztrakt hip hopos szólólemezei mind minőségi kiadványok.

Zenéje a dub és a hip hop gyökereiből táplálkozik, de több más műfajban is készített már anyagot. Többek között a detroiti hip hop szcéna nagyjai is közreműködtek lemezein. Saját bemutatkozó albuma, az akkortájt terjedő újhiphopok sorába illeszkedő Basic (2008), rajta olyan neves MC-kkel, mint Blu, Phat Kat és Elzhi. A folytatásban jött a Travel Agency (2010) című kislemez, amelyen szerepelt Black Milk és Dynamite MC, majd a Just album következett, melyet a világhírű francia elektronikus zenei producer, Laurent Garnier 2011-ben az év legjobb lemezei közé választott. 2012-ben Cadik a latinos hangzások felé vette az irányt az Alma LP-vel. Azóta is sorra jelennek meg az olykor meditációs mélységekben kalandozó elektronikus underground zenéi.

DJ Cadik Magyarország egyik nemzetközi szinten is elismert producere, akinek jó érzéke van a közeledő trendek és tehetségek felismerésében, és akinek munkásságát a termékenység és a sokszínűség ritka elegye jellemzi.

JBSz, HZ

 

Kapcsolat:

https://www.facebook.com/djcadik

Forrás:

  • Cadik, a38.hu
  • Petőfi DJ - Cadik, MédiaKlikk, 2016-05-04
Frissítve: 2023-11 , Jávorszky Béla Szilárd