Előadó

DJ Bootsie Trio

DJ Bootsie (Solymosi Vilmos, 1976) zeneszerző, producer alkotói pályája a kilencvenes évek közepétől, a Firmától és a Benskivel alapított Az Árral Szembentől Yonderboi és a Žagar zenéin át ívelt az olyan vállalkozásokig, mint színházi, filmzenei munkák és operamixek. Közreműködött számos magyar előadó lemezén (Quimby, Sugarloaf, Oláh Tzumo Árpád). Mindeközben szólóban és sokféle felállású zenekaraival - triótól a tizenegy fős big bandig - bejárta Magyarország és a világ számos klubját és koncerttermét.

A 2004 óta működő DJ Bootsie Trio, melynek fellépésein a névadó a lemezjátszók mögött áll, zenésztársaival Vázsonyi János szaxofonossal és Lázár Tibor dobossal az évek során több kiemelkedő előadással örvendeztette meg rajongóit. Ezek közé tartozott 2015-ben az A38 Hajón megtartott Multimédiás kortárszenei előadás, és 2018-ban a Talamba Ütőegyüttessel tartott közös koncert a Várkert Bazárban.

A trió formációban Bootsie kilépett a saját, amúgy is folyton táguló keretei közül, és kísérletező, hiphop alapú szerzeményeit átemelte a kortárs zene világába, ahol az akusztikus hangszerek kiegészítik vagy átveszik az elektronika, a gépről jövő szekvenciák szerepét.

HZ

 

https://www.facebook.com/djbootsie.official/

https://www.instagram.com/djbootsie/

https://dj-bootsie.com/

Frissítve: 2023-1 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok