Előadó

divideD

A 2014-ben alakult metál zenekar hangzásvilága és tagjainak kinézete is extrém. Műfajilag a „melodikus arenacore”-ba sorolják magukat,  mindez egy kis „sci-fi twistel” megspékelve.

A látványos jelmezek alatt Jósa Tamást (Brother Belmont, ének), Szabó Dánielt (Psyklone, gitár), Bikkes Gábort (Void, gitár), Purnhauser Pált (Sol, basszusgitár), és Vaczó Gábort (Stalkher JR, dobok) találjuk. „Ezek a külön karakterek, alteregók egy térben és időben összeszedett csapatot állítanak fel, minden karakternek megvan a maga története, és ezek persze találkoznak. (…) A valóságban annyi történt, hogy amikor raktuk össze a zenekart és a kinézetről ötleteltünk, psyKlone feldobta a maszkjának a képét, hogy “na ő ebben lesz”, és onnantól jött a fejvakarás, hogy ezt akkor hogy bővítjük ki, hogyan adunk egy olyan pluszt amilyen még nincs itthon.” - mondják magukról.

A fővárosi formáció a 12 dalos Modulus-al debütált, majd 2020-ban megjelent a Behind Your Neon Eyes, melyen Björn Strid (The Night Flight Orchestra, Soilwork) és a Pyogenesis frontembere Flo V. Schwarz is vendégszerepelt. 2022 végén jelenttették be, hogy legújabb lemezük „a zéta retiküli mocsárjaiban élő kolbászlény nyelvén élősködő nyálparazita párás szemhéján tükröződő neutrínómeghajtású rakéta fényének sebességével íródik.”

BBB

 

https://dividedband.com/?fbclid=IwAR2wpQYfALoOa3tYHFesOIq19Ozl_KEOkYK9WT9ciHFnZA8y0EHyMzodfOo

https://www.facebook.com/dividedofficial

https://www.instagram.com/dividedband/?fbclid=IwAR09MnMVg5A2282k8kTH0N3qADtcoyfOeIe3xidjYKsrKAsCHiTW70WoCiY

Frissítve: 2023-5 , Bagossy-Biró Barbara