Előadó

Dér Heni

A vajdasági Szabadkán 1986-ban Dér Henrietta néven született énekesnő pályafutása 2003-ban kezdődött, amikor 8. helyen végzett a TV2 Megasztár című műsorának első szériájában. 2005 végétől a Sugarloaf zenekar énekesnőjeként nyolc évig járta az országot, több ezer koncertet adva. Az együttes 3 sikeres albumot adott ki közreműködésével.

2013-ban kezdődő szólókarrierje első slágere a Turn It Up volt, melyet a megjelenés hetében 160 ezren töltöttek le. Második kislemeze, az Ég veled! ennél is nagyobb sikert aratott , hiszen első lett a rádiók lejátszási listáján. A szerzemény bekerült az Eurovíziós Dalfesztivált megelőző A Dal válogató műsorába is. 2014 decemberében Intro címmel megjelent első szólóalbuma. Régebbi és új dalai a mai napig közkedveltek az országos rádiókban, klipjei igen nagy nézettséget érnek el. A 2017-ben kiadott kislemez Szemtelen című dala alig két hónap alatt meghaladta a tízmilliós megtekintést.

Az utóbbi években megjelent további kislemezei: Szedjük széjjel, Mi lett veled? (2016), Hozzászóló (2019), Tedd fel (2020), Ingyen (2022).

Rendszeres közreműködője Herceg Dávid, Lotfi Begi, Kasza Tibi és más előadók koncertjeinek és lemezfelvételeinek is.

SzE

 

https://www.instagram.com/heni_der_official/?hl=hu

https://www.facebook.com/der.henrietta/

https://derheni.hu/

Frissítve: 2023-1 , Száraz Edit

Kapcsolatok