Előadó

Decolonize Your Mind Society

A Decolonize Your Mind Society zenekart 2018-ban hozta létre Szabó Bálint gitáros, aki számos együttese mellett Gosheven néven szólóban is zenél. A formáció a nem európai kultúrák zenéiből, nem-temperált hangolásokból, az amerikai minimalizmusból és a pszichedelikus, rituális zenékből merít inspirációt.

A zenekar megszólalása világszinten is egyedülálló, hiszen a jávai zenéktől a közép-afrikai polifónián át a japán udvari szertartászenékig, vagy a tiszta hangolású indiai zenétől a közel-keleti makám semleges tercein át a földöntúli hangzású tibeti gyaling kürtökig több ezer éves kultúrák zenéit fogja át és értelmezi újra soha nem hallott módon, a modern kor nyújtotta technológiák segítségével.

A formációban Szabó Bálint tiszta hangolású gitáron játszik, Hock Ernő a bőgős, Porteleki Áron ül a dobok mögött, Pozsár Máté szintetizátoron és Kováts Gergő szaxofonon zenél. A hatodik tag, Váczi Dániel saját fejlesztésű tárogatószerű fúvós hangszere a glissotar.

A koncertjeiken különös maszkok mögé rejtőző zenészek első nagylemezükkel (A Courteous Invitation To An Uninhabited Anabatic Prism, 2020) nagy elismertséget vívtak ki itthon és világszerte. Mindemellett a zenekar képviselte Magyarországot 2021 januárjában az Eurosonic fesztiválon.

HZ

 

https://www.facebook.com/decolonizeyourmindsociety/

https://www.instagram.com/decolonizeyourmindsociety/?hl=hu

https://decolonizeyourmind.net/

Frissítve: 2023-1 , Hőgye Zoltán