Előadó

Czakó Dániel Trió

Czakó Dániel (1990, Miskolc) dalszerző-énekes-dobos-billentyűs-gitáros-basszusgitáros gyakorlatilag megszámlálhatatlan zenei projektjének egyike a 2014-ben alakult Czakó Dániel Trió.

A Miskolcról induló, majd a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazzdob-tanszakán végző Czakó Dániel a hazai zenei élet egyik kiemelkedő tehetsége, aki már számos formációjával irányította magára a magyar underground hallgatóinak figyelmet. Dánielt 2007 óta olyan zenekarokból ismerheti a hazai kemény zene közönsége, mint a Lost Symphony, Karst, Svoid, Idol Eyed, Manökken Proletárz, Formorket, Pagan Megalith, Paragon Zero, Szekeres András és zenekara. 2019 óta ő a Junkies basszusgitárosa. A Voltak együttessel a nyolcvanas évek klasszikus brit gitárrockjában utaznak, angol nyelvű dalokkal. A Gravel Shores pedig a multiinstrumentalista zenész egyszemélyes dream pop formációja. De játszik a La Ment nevű dark pop duóban is. Az előadói pályája ellenére szívesebben gondol magára, mint zenét alkotó emberre.

2014-ben hozta létre kísérleti zenét játszó formációját, a Czakó Dániel Triót, melyben ő a billentyűs, zenésztársai pedig mindketten képzett dobosok. Csintalan György maradt a hangszerénél, Bíró Marcell viszont itt basszusgitáron játszik. Első fellépésük az A38 Hajón volt, ahol a három zenész bemutatta billentyűs hangszerre, basszusgitárra és dobra hangszerelt, sötét tónusú darabjait, melyeket Czakó Dániel költői szövegei egészítenek ki. Elmondása szerint a trióban az volt a kihívás, hogy az előző években őt körülvevő extrém metálzenei hatásokat hogyan tudja egy akusztikus jazz-felállásra átültetni.

HZ

 

https://www.facebook.com/gravelshorespriv

Frissítve: 2023-5 , Hőgye Zoltán