Előadó

cserihanna

Lágyan bekúszó groove-ok, érdekes szóképek és furfangos fordulatok különös atmoszférájával érkezett a kreatív és színházi munkáiról fantasztikus tehetségként elhíresült dalszerző-előadó, Cseri Hanna. „Nálam is túlnyomórészt a mély bánat az inspiráció. A pánikbetegség, a szorongás annyira természetes része volt az életemnek, hogy sokáig eszembe sem jutott, hogy ezt művészileg is ki lehetne fejezni. Aztán rájöttem, hogy erről van egy csomó mondanivalóm, ismeretem.” – nyilatkozta a Recordernek az énekesnő, aki cserihanna néven indította útjára alterpopos szólóprojektjét 2022-ben.

Roppant vicces, máskor mélyre menő, zeneileg is szellemes és sokszínű lemezzel (KIKÖTŐ) mutatkozott be 2023-ban. Az akusztikus gitárra felénekelt dalokat Kövér Kristóf hangszerelte és keverte. A lemezbemutató koncertre 2023. május 19-én került sor a budapesti Turbina Kulturális Központban.

A Színházi Kritikusok Céhe 2023-ban 44. alkalommal adta át az évad kiemelkedő színházi teljesítményeit elismerő díjakat, ebben az évben a pécsi származású bábrendező, énekes-dalszerző Cseri Hanna kapta a legtöbb egyéni díjat, három díjat vihetett haza.

BB


Kapcsolat:

https://www.facebook.com/cserihanna/

https://www.instagram.com/hancser/

Forrás:

  • Tehetség a köbön, Szabad Pécs
  • Cserihanna-album, Wikipédia
  • Cserihanna interjú, Recorder
Frissítve: 2023-11 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok