Előadó

Csaknekedkislány

A Csaknekedkislány tánczenekar 2011-ben alakult, stílusa elsősorban a beat, a surf rock és a magyar alter elemeit ötvözi. Az együttes tagjaira – Csepella Olivér (ének), Konsiczky Dávid (gitár, vokál), Szabó Gergely (basszusgitár), Kiss Norbert (billentyűk), Fatér Ambrus (dob, őt 2020-ban Francuz Ádám váltotta) – jelentős hatással volt a beatkorszak, illetve az 1980-as éves magyar underground együttesei. A dalok zenéjét Konsiczky Dávid szerzi, szövegeit pedig Csepella Olivér írja, aki számára Pilinszky János és Cseh Tamás munkássága jelent inspirációt.

A zenekar bemutatkozó nagylemeze (Na Ná Ba Bám) 2015-ben jelent meg, a rajta szereplő Tihany című szám videóját a 2016-os Magyar Klipszemlén Az év klipjének választották. 2016-ban két EP-t készített (Szomorú palánta, A férfi album), utóbbi három erősen tematikus dalból áll, amelyben három állat (nyúl, róka, farkas) játszik központi szerepet. A filmrendezésre koncentráló Fatér Ambrus helyét 2020-an Francuz Ádám vette át, de a koronavírus-járvány miatt az igazi debütálása 2021-re csúszott át.

A Csaknekedkislány Kobraszív nagylemeze 2020-ban jelent meg, a dalokban Kun Bálint közreműködött szintetizátoron. „A profi és az amatőr hozzáállás között egyensúlyozunk folyamatosan: úgy próbálunk meg profi dolgokat csinálni, hogy közben ne veszítsük el azt az esetenként naiv hozzáállást, amivel annak idején elkezdtük a Csaknekedkislányt.” – nyilatkozta a lemez készítéséről Csepella Olivér.

2022 végén látott napvilágot új stúdióalbumuk (CSNK), amelyen a zenekartól megszokott humoros, szellemes szövegek mellett helyet kapnak komolyabb témák is, mint a gyász, a társadalomfilozófia, az aktuálpolitika és bibliai történetek. Két számban (Harag, A Gólyában ma este) Szalai Anna, egyben (Ábrahám és Izsák) pedig a Song Factory Kórus működött közre.

BB

 

https://www.facebook.com/csaknekedkislany/

https://www.instagram.com/csaknekedkislany/

Frissítve: 2024-3 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok

    123