Előadó

Carson Coma

A Carson Coma a maga harsány, hatvanas éveket idéző zenéjével, energiától kicsattanó koncertjeivel és egyedi öltözködésével szinte üstökösszerűen robbant be a magyar könnyűzenébe.

A 2018-ban alakult zenekar – Bóna Zsombor (gitár, vokál, szaxofon), Fekete Giorgio (gitár, ének), Gaál Péter (ütőhangszerek, szintetizátor), Héra Barnabás (dob, vokál, ének), Jónás Attila (basszusgitár), Kun Bálint (billentyűsök, vokál) – már a Hangfoglaló és a Kikeltető tehetségkutató versenyen is megmutatták a bennük rejlő potenciált.

Még ebben az évben megjelent az első klipjük (What A Time To Be Alive), amelyet 2019 áprilisában a Magyar Klipszemlén az év legjobb klipjeként díjazott Song About Grandma követett. Sőt, egy héttel később már a bemutatkozó első nagylemezük (Corduroy Club) is piacra került. 2019 nyarán már olyan zenekarok előtt melegíthették a közönséget, mint az Elefánt, a Middlemist Red és a Blahalouisiana, sőt, szeptemberben a 30Y előzenekaraként léphettek fel a Budapest Park nagyszínpadán.

Az év végén megjelent új klip (Peti és én), valamint a téli Korda György-feldolgozás (Nem vagyok ideges) már jelezte, hogy a zenekar magyar nyelvű dalszövegekkel folytatja, és a 2020-as nagylemez (Lesz, ami lesz) igazolta is ezeket a várakozásokat. A zömmel magyar nyelvű album több átütő slágert tartalmazott (Én még sohasem, Egyszerűen semmi sem egyszerű, Na mindegy, Hobbihajótörött, Truman show), és 2020 tavaszán ők nyerték meg Az év felfedezettjének járó Fonogram-díjat.

2021-ben – már a harmadik albumukat beharangozandó – jelent meg a Pók és a Kék hullám kemping című dal, valamint az Ivan And The Parazollal közös Kérdőjelek és a válaszok. A 2022 márciusában publikált új, csak magyar nyelvű dalokat tartalmazó nagylemezt (Digitális/Analóg, 2022) közvetlenül az Osztálytalálkozó vezette fel, és ez a korongon már egyértelmű elmozdulás érződik a komolyabb, nagyobb lélegzetvételű, teltebb hangzás felé. Az album egyik legnagyobb slágere az ötletes klippel megtámogatott Immunissá váltunk lett, majd következett egy remek KFT-feldolgozás (Bábu vagy).

SzL

 

Kapcsolat:
https://www.facebook.com/carsoncoma/

https://www.instagram.com/carsoncoma/?

Cikkeink:
https://index.hu/kultur/popkult/2023/03/19/zene-zenekar-carson-coma-hera-barnabas-fekete-giorgio-korda-gyorgy/

Frissítve: 2024-2 , Szigeti László

Kapcsolatok

    123