Előadó

Canarro

Magyarország első tradicionális gipsy jazz zenekarának zenéjük a Django Reinhardt világhírű cigány jazzgitáros által elhíresült manouche swing stílus és a békebeli magyar jazz ötvözete. Saját szerzemények és ismert dallamok, köztük film betétdalok, különleges hangzásban, a Django swing, a tangó és a régi magyar sanzon és a jazz zene stílusának ötvözésével kerülnek feldolgozásra.

A zenekar hegedű-harmonika duóként alakult 2005-ben. Jelenlegi tagjai Szakál Tamás (ének, hegedű), Sidoo Attila (gitár), Marosi Zoltán (harmonika), Jakab Viktor (gitár) és Soós Márton (bőgő).

2017-ben adták ki első albumukat, Felhők címmel. A 2022-es New York-Párizs-Budapest című lemezükön olyan vendégművészek szerepelnek, mint Izabella Caussanel és Orbay Lilla (Ephemere duó), Bíró Szabolcs (Maszkura) és Lakatos Vilmos gitáros.

A hazai koncertek mellett, számos nemzetközi fellépést tudnak maguk mögött. A zenekar már több ízben együtt muzsikált a stílus belga mesterével, Tcha Limbergerrel. Egy 2020-as fellépésük nyomán a Canarro mellett létrejött egy új, kilencfős formáció, amely a Blue Canarro Group nevet kapta.

HZ

 

https://www.facebook.com/Canarro

https://www.instagram.com/canarro.hu/

https://www.canarro.hu/

Frissítve: 2023-1 , Hőgye Zoltán