Előadó

Budapest Voices

A 2013-ban alakult a cappella együttes – mely tizenkét énekesből és egy ütőhangszeresből állt – mai magyar underground zenekaroktól adott elő slágereket. Az eredeti dalokat Warnusz Zsuzsa művészeti vezető hangszerelte, illetve ültette át a cappella stílusba. Első daluk a Tankcsapdától az Adjon az ég volt, emellett készült átdolgozás többek között a Kimnowaktól, az Emil Ruleztől, a Pannonia Allstars Ska Orchestratól, a Magashegyi Undergroundtól, a Kowalsky meg a Vegától és a Quimbytől is.

Az együttes első nagylemeze 2014-ben jelent meg Alternatívák címmel, egy saját újság, a Budapest Voices Magazin mellékleteként. Második albumukat (Finomra hangolva, 2016) saját szakácskönyvvel együtt adták ki, melyben a kórustagok receptjei szerepelnek. Ugyanabban az évben karácsonyra megjelent a három számos Kislemez is.

Az együttes számtalan fesztiválon és klubban fellépett. Budapesti koncertjei közül több teltházas volt, például az A38 Hajón is. 2018-ban szerepeltek a Petőfi TV Akusztik műsorában, itt vendégük volt Kirchknopf Gergő, akivel együtt adták elő a Képzeld el másképp című Ocho Macho dalt. Aztán 2019 januárában a Marczibányi Téri Művelődési Központban elbúcsúztak a közönségüktől.

HZ

 

https://www.facebook.com/BudapestVoices

https://budapestvoices.hu/

Frissítve: 2023-5 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok