Előadó

BSW

A kéttagú rapcsapatot Ferenczei “Gaben” Gábor és Sziklai “Meklód” Mátyás alapította 2006-ban, amikor kiváltak előző zenekarukból. Eredetileg csak pár közös számot készítettek volna, ám olyan összhangban ment a munka, hogy nekiálltak egy nagylemez megírásának. Nevük a BeerSeeWalk (beer-szívók) kifejezés rövidítése.

„A legelején csak együtt reppeltünk a piázások közben. Matyi csinálta az alapokat, írtuk a szövegeket és rengeteget gyakoroltunk, saját magunk szórakoztatására. 2006 szeptemberében mentünk először igazi stúdióba Pixához Fehérvárra. Akkoriban vettük fel a Picsa, az Utcaszagú vagy például Pénzes című számokat.” - nyilatkozta Ferenczei Gábor a kezdetekről.

Az első nagylemez (Picsa, 2010) felvételi munkálatai közben csatlakozott a BSW-hez Nádasi “Daddy Z” Zoltán, aki a scratchekért felel. Az album nyers és durva stílusa miatt nagy port kavart. A tagok elmondták, a szövegek egy részével ma már nem igazán tudnak azonosulni, mivel azok többségét 16-17 évesen írták.

Az elmúlt években számos albumot (Rapstar, 2013, Amíg Bírom, 2016, Sex, Love, Rock & Roll, 2022) és single-t készítettek. 

BB

 

https://www.facebook.com/beerseewalk/

https://www.instagram.com/bsw_es_a_gang/

 

Frissítve: 2023-7 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok

Nincs a keresésnek megfelelő találat.