Előadó

BSW

A kéttagú rapcsapatot Ferenczei “Gaben” Gábor és Sziklai “Meklód” Mátyás alapította 2006-ban, amikor kiváltak előző zenekarukból. Eredetileg csak pár közös számot készítettek volna, ám olyan összhangban ment a munka, hogy nekiálltak egy nagylemez megírásának. Nevük a BeerSeeWalk (beer-szívók) kifejezés rövidítése.

„A legelején csak együtt reppeltünk a piázások közben. Matyi csinálta az alapokat, írtuk a szövegeket és rengeteget gyakoroltunk, saját magunk szórakoztatására. 2006 szeptemberében mentünk először igazi stúdióba Pixához Fehérvárra. Akkoriban vettük fel a Picsa, az Utcaszagú vagy például Pénzes című számokat.” - nyilatkozta Ferenczei Gábor a kezdetekről.

Az első nagylemez (Picsa, 2010) felvételi munkálatai közben csatlakozott a BSW-hez Nádasi “Daddy Z” Zoltán, aki a scratchekért felel. Az album nyers és durva stílusa miatt nagy port kavart. A tagok elmondták, a szövegek egy részével ma már nem igazán tudnak azonosulni, mivel azok többségét 16-17 évesen írták.

Az elmúlt években számos albumot (Rapstar, 2013, Amíg Bírom, 2016, Sex, Love, Rock & Roll, 2022) és single-t készítettek. Népszerűségükre jellemző, hogy a Szerelem című dalukhoz 2018-ban forgatott videóklipet eddig több mint 6 millióan nézték meg a legnépszerűbb videómegosztó oldalon. 2022-es kiadványukon a Tankcsapdával is van egy közös daluk, BAZ+ (Túl vagyok rajtad) címmel. A 2023. és a 2024. években számtalan itthoni zenekaros klubkoncertet tartottak, BSW és a Gang néven.

BB, HZ

Forrás:

  • BSW, Beerseewalk Fan Oldal, 2024
Frissítve: 2024-4 , Bánóczi Bea