Előadó

Bodnár Attila

Borítókép forrása: Sebők Archívum

Bodnár Attila (1952-) – A Hit, majd a Modern Hungaria meghatározó egyéniségeként szerzett hírnevet magának. 1988-ban felfedezettjével és feleségével, Pap Rita énekesnővel alakította meg a Modern System duót, majd a kilencvenes években szerző-producerként, ritkábban énekesként lett az egyik hazai slágergyáros (Boldog ünnepeket, 1990, Egy elkésett levél, 1991, Egyszer élünk, 1992, Slágerparádé, 1993). Egyéni karrierjének az évtized második felében próbált új lendületet adni (Újjászületés, 1997), de az old school többi slágerénekeséhez hasonlóan az új tinikedvencek őt is háttérbe szorították.

A többszörös arany- és platinalemezes popénekes, dalszerző, zenei rendező, lemezkiadó és producer 1982 óta van jelen a magyar zenei életben.

Ötéves korában már hegedülni tanult, majd zenei általános iskolát végzett. 14 éves korától popzenekarokban játszott, mint gitáros, énekes és dalszerző. Tanulmányait a Magyar Rádió énekstúdiójában végezte. 1982-ben lett a Hit hard rock zenekar énekese, majd miután az együttes 1984-ben feloszlott, átnyergelt a slágerzenére. A Fenyő Miklós vezette Modern Hungariához csatlakozott, és annak 1988-as megszűnéséig a tagja volt, mint énekes, gitáros és dalszerző. Onnantól kezdve feleségével, Pap Rita énekesnővel együtt készítették felvételeiket, melyek zenéit, szövegét együtt írták. 1992-től gyermekalbumokat is kiadtak. 1994-ben Pap Ritával a Táncdalfesztiválon közönségdíjat nyertek el a Tudod, hogy az élet megy tovább című dalukkal. 2002-ben házigazdái voltak a Zenevarázs című televíziós sorozatnak. 2004-ben a család Ausztriába költözött. Innentől lemezeiket német nyelven is megjelentették. A zenész házaspár Ausztriából járt át évente 70-80 itteni fellépésre. 2020-ban tértek vissza Magyarországra, ahol egy zenei csatornán Sztár Show címmel saját műsorral jelentkeztek.

JBSz, HZ

 

Kapcsolat:

https://www.facebook.com/bodnarattilaofficial/

Frissítve: 2023-6 , Hőgye Zoltán