Előadó

Bíró Eszter zenekara

Bíró Eszter (1977, Budapest) sokoldalú előadóművész, alkotó, énekes és színész. 1993-ban a Ki mit tud?-on tűnt fel először. Pályafutása 16 évesen a Miss Saigon musical főszerepével kezdődött. Az Egyesült Államokban végzett tanulmányai befejezése után a Budapest Klezmer Band énekese lett, musicalekben játszott, illetve ő volt a Csoda Krakkóban című film női főszereplője. 2014-ben az Állati zenés ABC Az év gyermeklemezének járó Fonogram-díjat kapta. Gyerek- és világzenei koncertjeivel, illetve a Falusi Mariannal közös estjével rendszeresen turnézik itthon, külföldön, és játszik a Budapesti Operettszínházban.

Az évek során neves hazai előadók – többek között Presser Gábor, Zorán és Gerendás Péter – albumain működött közre. Gyermekműsoraiban saját zenekarával lép fel, melynek tagjai Födő Sándor „Fodo” (harmonika, ütőhangszerek), Csókás Zsolt (gitár, ütőhangszerek), Cserta Balázs (szaxofon, klarinét, furulya, tárogató, duda) és Ifj. Tóth István (gitár, basszusgitár).

Bíró Eszter felnőtteknek szóló lemezei: a Zenéim 2000–2006 (2006), a zsidó folklór dallamain alapuló Ezter (2007) és magyar költők verseit is megzenésítő Mikor lesz az már (2009). Óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló albumai képeskönyvek mellékleteként jelentek meg, ezek: Állati zenés ABC (2013), Állati zenés ABC 1. (2015), Állati zenés ABC 2. (2015) és Időradír (2019).

HZ

 

Az előadó Facebook-oldala: https://www.facebook.com/biroeszterhivatalosoldala

Az előadó honlapja: https://allatizenesabc.hu/

Frissítve: 2023-12 , Hőgye Zoltán