Előadó

Betty Love

A kilencvenes évek mainstream popsztárja, Betty Love (Boros Bernadett, 1975) tizennyolc évesen, 1993-ban csatlakozott a Soho Partyhoz, ahol hat éven át sikert sikerre halmozott. Majd az ezredfordulón – immár szólistaként – ő lett a hazai „dance-pop királynő”.

Gyermekkorában zongorázni és énekelni tanult, hat évig úszott, emellett karatézott, dzsúdózott és jazzbalettezett is. Művésznevét Náksi Attilától kapta, utólag egy interjúban kifejtette, „biztos, hogy ez nem véletlen”, hiszen a szeretetet, bár a szó maga elcsépeltté vált, a világon a legfontosabb dolognak tartja.

A Soho Partyval olyan örökzöld slágerek köthetők a nevéhez, mint az Éjjel soha nem érhet véget, a Gyere táncolj, a Szállj, a Balatoni nyár vagy a Hiányzol. A formáció 1998-as feloszlását követően 1999-ben indította szólókarrierjét, első lemeze a Repülj tovább (2000) volt. 2001-ben az év énekesnője lett, ugyanebben az évben a svájci DJ Bobo-val közös duettje (Mi az a szó? / Way To Your Heart) angolul és magyarul is megjelent. 2002-ben jött ki a tőle megszokott, modern, tánczenei trendeket tükröző dalokat tartalmazó második albuma, az Ég és föld között, melyet 2003-ban az Annyi minden vár még ránk (2003) kislemez követett.

Náksi Attila (Soho Party) produceri segítségének köszönhetően állandó szereplője volt a sikerlistáknak (Tőled szép, Vigyázz rám, Kék öböl, Elrepít az éj, Vágy), olyan művészekkel zenélt együtt, mint Jutasi Tamás (Dj Jutasi), Harmath Szabolcs, Orbán Tamás, Németh Zoltán (Platinum) vagy a Pa-Dö-Dö.

A meglehetősen intenzív, tíz éves színpadi pályafutás után változtatni szeretett volna, így asztrológiát és energiagyógyászatot tanult. Kislánya, Szófia is ebben az időszakban fogant meg. Mint fogalmaz egy interjú során: „semmi más nem változtatta meg úgy az életemet nőként, mint az, hogy anyává váltam.” A kétezres évek közepén hozta meg a végső döntést a visszavonulás mellett, hogy a magánéletére fókuszálhasson.

Több mint tíz év kihagyás után 2015-ben azonban visszatért a színpadokra, ismét fellépéseket vállalt klubokban, fesztiválokon és más nagyobb szabású rendezvényeken.

Mindeközben a Soho Party Az éjjel soha nem érhet véget című slágerét a Magyar Labdarúgó-Szövetség a 2016-os labdarúgó EB-re kijutott magyar csapat indulójává választotta, mely így ismét akkora sláger lett, hogy a Puskás Aréna avatójára újra összeállt a Soho Party.

BA

Kapcsolat:   https://www.facebook.com/BettyLove.Hungary/

Frissítve: 2023-10 , Birtalan Andrea