Előadó

Beton.Hofi

Borítókép forrása: a38.hu / Gündüz Attila

Beton.Hofi (Schwarcz Ádám, 1991, Budapest) rapper, zeneszerző, dalszövegíró, az utóbbi évek egyik legjelentősebb és legsikeresebb hazai hiphop előadója.

Erdélyi származású, a ő születése előtt költözött a családja Magyarországra, Schwarcz Ádám már Józsefvárosban nevelkedett, majd a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karára járt, ahol közgazdász diplomát szerzett. Eközben rendezvényeken műsorvezetéssel szerzett színpadi rutint. 2019-ben egy barátjával sikerrel szerepeltek a slam poetry országos csapatbajnokságon, ahol Beton Hofi néven indultak.

26 éves koráig a futball töltötte be az életét, igazolt játékos volt. Sportkarrierjének súlyos sérülések sorozata vetett véget. "A focival eltűnt az életemből egy nagy adag szenvedély. Kellett valami a helyére. Ez lett a rap."

A hazai újhullámos hiphop világába 2019 végén robbant be, amikor kerek és kiforrott produkciójával megnyerte a Rapid Talent tehetségkutató versenyt. Azóta folyamatosan jelennek meg Beton.Hofi néven publikált rap számai, egyedi hangzásvilágával, ötletes, erős mondanivalóval bíró szövegeivel hamar hatalmas népszerűségre és óriási rajongótáborra tett szert. Koncertjeit a legnagyobb helyeken (Akvárium, Budapest Park) is teltház előtt tartja. A hatalmas sikereket kellő józansággal kezeli: „Akkorát nem tudsz itt hagyni, hogy ne mossa el az idő.” - nyilatkozta 2022-ben.

2021 nyarán hozta ki első mixtape-jét, a comic sins címmel, amely az elmúlt évek egyik legerősebb album debütálásának bizonyult a hazai hiphopban, rekord gyorsasággal a zenei toplisták élére került. 2022-ben Playbánia címmel megjelent második kiadványán tágította a zenei világot: drum and bass, jazzes hiphop és lírai house is hallható, szövegeiben pedig több önéletrajzi részlet is szerepel. Mindkét eddig megjelent mixtape-jével Fonogram-díjat nyert - 2022-ben és 2023-ban - „Az év hazai rap vagy hip-hop albuma” kategóriában.

HZ

 

https://www.facebook.com/beton.hofi/?locale=hu_HU

https://www.instagram.com/beton.hofi/?hl=hu

Forrás:

  • RRRECORDER, "BENNEM VAN A ZENE MEG A SZOLGANÉP A GYÁRBAN" - BETON.HOFI: PLAYBÁNIA (LEMEZKRITIKA), Recorder, 2022-10-12
  • VFERI, "MÁR EGY EMBERRE VAGYOK GYAKORLATILAG BÁRKITŐL" - BETON.HOFI-INTERJÚ, Recorder, 2022-10-03
  • Beton.Hofi, Wikipédia, 2023-05-08
Frissítve: 2024-4 , Hőgye Zoltán