Előadó

Berdisz Művek

A 2015-ben megalakult Berdisz Művek alapítója, Berdisz Tamás (1969, Budapest) nevére utal elsősorban, magában a zenekarban mégsem jelenik meg a hierarchia. Az igényes smooth jazzt játszó Berdisz Művekben mind a dalok szerzői, mind a hangszerek dominanciái változóak.

Berdisz hatévesen kezdte zenei pályafutását, akkor még zongorán, 13 éves korától már ütőshangszereken is játszott. Előbb Bontovics Kati zenekarában játszott jazzt, ezt követően aktív klub jazzzenész lett. Zenélt együtt ifj. Rátonyi Róberttel (zongora), Oláh Kálmánnal (zongora), Egri Jánossal (bőgő), Hárs Viktorral (bőgő), Tomsits Rudolffal (trombita), Friedrich Károllyal (harsona), Sipos Endrével (trombita) és Cselik Gáborral (zongora). Együtt dolgozott többek között a Budapest Jazz Orchestrával, az Almási Kornél Quartettel, a Hungarian Swing Company-vel és a Sárik Péter Trio-val. 2005-ben az Artisjus előadóművészi díját, 2008-ban pedig a Magyar Ütőhangszeres Szövetség Arany Dobverő díját kapta meg.

A formációban Berdisz Tamás billentyűkön, dobokon, Stencli Tamás szaxofonon és basszusgitáron, Juhász Attila zongorán, billentyűkön, Frey György basszusgitáron, Pusztai Csaba ütőhangszereken játszik. Bemutatkozó nagylemezüket 2017-ben adták ki In Between címmel.

BA

Frissítve: 2024-4 , Birtalan Andrea