Előadó

Bass Loco

A basszusgitáros Tomor Barnabás vezetésével 2008-ban alakult Bass Loco állandó szereplője a budapesti underground jazzéletnek. Zenéjét ritmikus, improvizatív jazz-rock-funk hangulat és dallamosság jellemzi. A trió másik két tagja Tettamanti Tamás (trombita, szárnykürt, pozan) a Tettamanti Téma zenekar alapítója és Molnár Dániel (dobok) a Pribojszki Band állandó tagja.

A kezdeti időszakban Tomor Barnabás szerzeményeiből, ötleteiből állították össze az első műsorukat. A későbbiekben már egy-két Tettamanti-kompozicióval is bővült a repertoár. 2010-ben csatlakozott hozzájuk Brandon Mezzelo (tenorszaxofon, 2012-ig). 2012 tavaszától Mohai Tamással (gitár, 2014-ig) és Weisz Gáborral (szaxofon) kiegészülve zenéltek. 2013-ban koncertfelvételekből jelent meg a zenekar első, címnélküli CD-je és DVD-je, már vele készült a 2016-os Live at A38 EP. 2018-ban csatlakozott hozzájuk Usztics Péter gitáros, 2020-tól pedig velük zenél Kézdy Luca (hegedű) is. Az évek során olyan neves előadókkal szerepeltek együtt, mint a Samuel Jon Samuelsson Big Band (2013-ban) vagy Richard Bona, kameruni születésű amerikai basszusgitáros (2016-ban).

„A jazz maga a zenei szabadság! Pont attól olyan fantasztikus ez a műfaj, hogy ugyanaz a szám akár százféleképpen is elhangozhat.” – mondja a zenekar fúvósa, Tettamanti Tamás.

HZ

 

Az előadó Facebook-oldala: https://www.facebook.com/tomorofficial/

Az előadó Instagram-oldala: https://www.instagram.com/tomor_barnabas/

Az előadó honlapja: http://barnabastomor.com/

Frissítve: 2023-1 , Hőgye Zoltán