Előadó

Barabás Lőrinc Quartet

A Barabás Lőrinc Eklektric egykori vezetője, az utóbbi években sikeres Live Act-eket tartó trombitás-zenekarvezető 2015-ben alapította meg a Barabás Lőrinc Quartetet. Az autentikusabb jazzhangzás felé mozduló formációval eddig három energikus jazz-fusion albumot (Beardance, 2016, Other Than Usual, 2018, Open, 2021) jelentetett meg.

„Jazz, punkos attitűddel” – nyilatkozta a zenekarvezető, akinek kvartettes albumait nem utolsósorban Miles Davis hetvenes évekbeli, fúziós lemezei ihlették. „Az ösztönösségről a punk jut eszembe. Szeretem, hogy a punkban annak is hatalmas energiája van, ha valaki beleordít a mikrofonba. Persze érdekes, hogy egy C7b9 akkordra hányféle hangot lehet játszani, de emellett szeretem és keresem a zenében az ösztönös energiákat.”

A debütáló Beardance-t és a két évvel későbbi Other Than Usual-t – partnerei Cséry Zoltán (billentyűsök), Herr Attila (basszusgitár) és Mihalik Ábel, akit később a klasszikus zenéből érkező Nagy Zsolt (dob) váltott – egyaránt a populárisabb jazz-fusion hangzásvilága határozta meg. Aztán a pandémia alatt a zenekarvezető teljesen megújította zenekarát (új muzsikustársai: Premecz Mátyás billentyűsök, Ajtai Péter bőgő és Klausz Ádám dob), és a 2021. július 22-én az A38 Hajón bemutatott Open már a korábbiakhoz képest lényegesen nyersebb, jazzesebb, kísérlezőbb lett.

JBSz

 

https://www.facebook.com/barabaslorincofficial/

https://www.barabaslorinc.com/

Frissítve: 2023-9 , Jávorszky Béla Szilárd

Kapcsolatok

    12