Előadó

Ažur

Két egykori általános iskolai osztálytárs, Baka Rebeka (ének) és Bakos Zita (billentyűsök) alapította 2016-ban ezt a leginkább az altepop/alterock világába sorolható formációt. Neve csehül kéket jelent (Baka épp csehül tanul, és az először felmerülő Piros név számára túlzottan erotikusnak hatott), kerestek maguk mellé néhány kalandvágyó fiatalt, már az indulás évében megnyerték az Öröm a zene tehetségkutató versenyt, 2018-ban pedig megjelentették a szerelemre, a családra és a barátok közötti viszonyoka boncolgató bemutatkozó albumot (Titkod vagyok én).

„Ez az első közös gyerekünk, és próbálunk jó szülei lenni, de ez a lemez arra is jó volt, hogy magunknak belőhessük azt a hangzásvilágot, amik igazán mi vagyunk. Remény és reménytelenség, szeretet és viszonzatlan szerelem, nevetséges helyzetek elfogadása, ezeket az érzéseket járják körbe a dalok” – vallotta a megjelenéskor a hvg.hu-n frontember. Ekkorra már stabilizálódott az Ažur felállása: Baka Rebeka ének, Bakos Zita billentyűsök, Miklós Dávid gitár, Bakos Attila basszusgitár, Müller Máté dob. A Kirschner Péter zenei producer közreműködésével készült album öt dalához (Látomás, Nem vagyok egyedül, Zuhanok, Várnék rád, Másra vártunk) készítettek videóklipet.

Az Ažur fellépett a VOLT-on, a Szigeten, és számos nagy nyári fesztiválon, de játszott az Akvárium Nagyhallban a Bagossy Brothers előtt, meg éveken át járta az ország klubjait, 2020, augusztusában még megjelentetett egy újabb dalt (Gyere és nézd), aztán 2021 elején úgy döntöttek, nem folytatják tovább a közös munkát.

JBSz

https://www.facebook.com/azurband/

Frissítve: 2023-1 , Jávorszky Béla Szilárd

Kapcsolatok