Előadó

Anti Fitness Club

Az elsősorban punk-rock zenét játszó zenekart Molnár Tamás (ének, gitár), Fekete Balázs (dob) és Schmidt Antal (gitár) alapította 2002-ben, majd a következő évben Varsányi Miklós (basszusgitár) csatlakozásával lett teljes a csapat. Már az első években olyan népszerű együttesekkel turnézhattak, mint a Macskanadrág és a Prosectura. A valódi áttörést azonban a 2007-es Még vár ránk ez a Föld klipjük hozta meg számukra. Ebben az évben a felállás is változott, a gitáros posztot Szabó Péter vette át.

Első albumuk, az Anti Fitness Club (2008) bemutatóján megtöltötték a Petőfi Csarnokot. 2009-ben újabb nagylemezük jelent meg LéleKzet címmel és még ebben az évben „az év hazai felfedezettje” kategória győzteseként Fonogram díjat kaptak. A 2012-ben kiadott Metamorphosis című albumuk látványos, teltházas bemutatóját szintén a PeCsában tartották.

Magyarországi koncertjeik mellett számos alkalommal szerepeltek angol nyelvű műsorukkal külhoni színpadokon is.

2014 végén jelent meg utolsó kiadványuk, a három számos Tripolar EP, majd 2015-ben feloszlott a zenekar. De nem végleg: 2022-ben megalakulásuk 20. születésnapja alkalmából egy szuperbuli erejéig újra felléptek a Budapest Park színpadán.

SzE

 

https://www.facebook.com/Anti-Fitness-Club

https://antifitnessclubafc.eoldal.hu/

Frissítve: 2024-2 , Száraz Edit

Kapcsolatok