Előadó

Antal Gábor Trió

Antal Gábor (1984, Pécs) jazz-zongorista, zeneszerző és nem utolsó sorban elkötelezett zenetanár 2016-ban alapította zenésztársaival az Antal Gábor Triót. Mainstream kortárs jazz zenéjüket a progresszív megoldások, a dallamközpontúság és a ritmikusság jellemzi.

A formáció – Antal Gábor (zongora), Fekecs Ákos (dob), Szabó Gergely (basszusgitár) – már a következő évben első díjat nyert egy nemzetközi zenei versenyen Kolozsváron. Azóta a trió különböző formációival számos rangos esemény közönség- és különdíját kapta meg. 2017-ben megjelent Whirl című első lemezük, amelyen nyolc saját kompozíció hallható. Második albumuk, a Storm Dance az NKA Hangfoglaló Program támogatásával készült 2019-ben. Ezen már Szentgallay György basszusgitározik, aki szerzőként is részt vett az alkotási folyamatban.

Ezt követően a dobok mögött Fekecs Ákost Molnár Mátyás váltotta.

A zenekarban mindenki ír számokat. A zenei gondolatokat közösen csiszolgatva és továbbgondolva, a próbák során rögzített improvizációs ötletek segítségével formálják dalokká. Az elsősorban instrumentális zenét játszó trióval eleinte vendégként lépett fel az énekes, dalszerző és dalszövegíró Szőke Szandra. Közös zenélésük annyira jól működött, hogy ma már rendszeresen lépnek fel együtt, Antal Gábor Trió feat. Szőke Szandra néven.

Alakulásuk óta olyan helyszíneken koncerteznek, mint a MOM Kulturális Központ, a Budapest Jazz Club vagy a Művészetek Völgye Fesztivál.

SzE

 

https://www.facebook.com/antalgabortrio

http://gaborantal.com/

Frissítve: 2023-3 , Száraz Edit