Előadó

Ajsa Luna

A hazai újgenerációs popzene egyik legérdekesebb szereplője, Heyliger Ajsa 2020-ban kezdett szólóprojektbe Ajsa Luna művésznéven. Magyar nyelvű szövegei leleményesek, zenéje lírai, népdalos, kísérteties elektropop, amely megragadóból igazán emlékezetessé is válhat a jövőben.

„Jövök kifelé a gyerekkorból, ami egyfajta világnak a végét jelenti számomra. A csalódottság élménye végigkíséri a dalszövegeket. Szépen lassan kiábrándulunk a mesékből, amiket a szüleink felolvastak nekünk.” – nyilatkozta a 2023-ban megjelent, világvége témáját értelmező és boncolgató, első nagylemezéről (Világvége). A dalszerző-énekesnőt eddig főleg a Hundred Sinsszel és Beton.Hofival való kollabokból ismerhettük, most viszont a nyolc számot tartalmazó saját anyagához ő válogatta össze az alkotótársakat, amely így végül Whoel, Zorz, Alprite, Beatrick, SilkSilver, Valaki, Karyuu és Hundred Sins közreműködésével készült el.

2023 végén Ajsa Luna nyerte a neves televíziós zenecsatorna MTV EMA díját, mint az év legjobb magyar előadója. 2024 tavaszán két új dallal jelentkezett (Maszkulin; mother luna), amelyek már a készülő új albumának beharangozó szerzeményei.

BB, HZ

Forrás:

  • A Z-generációs nihilista hercegnő a világvégére készül – megjelent ajsa luna első albuma, Phenom, 2023-03-07
  • Galambosi Eszter, Ők a magyar szupercsajok, Recorder, 2021-11-23
Frissítve: 2024-4 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok