Előadó

After Midnight

Borítókép forrása: Zilahi Csaba/Erdélyi magyaRock 1970-2010

Az erdélyi Marosvásárhelyen 2001-ben alakult a blues-rockot játszó After Midnight. „Cover” zenekarnak indultak, de a feldolgozások mellett rövidesen jöttek a saját szerzemények is. 2002-ben megjelent egy maxi CD-jük négy dallal. A tizenkét felvételt tartalmazó, Éjfél után című nagylemezüket 2003 tavaszán mutatták be. Sokat koncerteztek, turnéztak, volt olyan, hogy tizenegy nap alatt tizennégy alkalommal léptek színpadra. A Félsziget Fesztiválon ők játszottak a legtöbbször. Tévé- és koncertfelvétel is készült róluk.

A sorozatos tagcserék végül megtörték az együttest. A feloszlásuk után két évvel, 2010-ben még egyszer felléptek egy emlékkoncerten. Ahogy a formáció basszusgitárosa, Szép-Tóth György fogalmazott: „Sajnos a zenekar nem kerülhette el a coverbandák sorsát. Nem promotáltuk kellőképpen a saját zenénket, pedig a helyi viszonyokhoz képest az album szép számban kelt el. Coverbanda pedig rengeteg van…".

HZ

Forrás:

  • Zilahi Csaba, Erdélyi magyaRock 1970-2010, Újságcikkek, interjúk, tények és vélemények az erdélyi magyar rockzenekarokról, 2022
Frissítve: 2024-6 , Hőgye Zoltán