Előadó

AD Studio

A producer-szövegíró Goodwill György által 1986-ban alapított zenekar az első években még punkos, újhullámos zenét játszott, majd miután 1989-ben csatlakozott hozzájuk a Tinisztár kerestetik vetélkedő győztese, Auguszt Bárió, erőteljesen stílust váltottak.

Magyarország első éneklő-táncos fiúcsapata (a harmadik tag Földes Jimmy) első nagy sikerét az Álmaimban Amerika című dallal érte el, a Valami nagy szerelem szintén jól szerepelt a listákon, és a Szikora Róbert támogatását élvező trió bemutatkozó albuma (Álmaimban Amerika, 1991) egészen a második helyig jutott a MAHASZ-listán. Az 1992-ben már saját kiadásban megjelentetett Revolver nélkül, és a Shakespeare vagy amit akartok szintén nagy példányszámban fogyott, ezt követően azonban az AD Stúdio váratlanul leállt.

1999 és 2001 között – immár a.d. studio néven – újra koncerteztek, és három, a korábbi munkáikhoz képest rockosabb albumot adtak ki, melyek közül A nap szerelmese (2000) érte el a legnagyobb sikert (#6). 2008-ban ismét összeálltak, új anyaggal (Jóska menni Amerika – Immigrants) rukkoltak elő, és azóta alkalmanként ismét fellépnek.

JBSz–SJ

 

Forrás:

JÁVORSZKY Béla Szilárd, SEBŐK János: A magyarock története 2 (1980–90-es évek), Budapest, Kossuth Kiadó, 2019, p. 392.

Frissítve: 2023-10 , Jávorszky Béla Szilárd – Sebők János