Előadó

A Kutya Vacsorája

„A zenélés az a kutya vacsorája” – vélekedett anno a Varga Livius nagymamája, és ez a – pandémia óta különösen igaz – megállapítás annyira megtetszett a Quimby ütőhangszeres-énekes-showmanjének, hogy ennek szellemében nevezte el zenésztársával, Gerdesits Ferenc dobossal 2003-ban alapított zenekarukat. A Quimby átmeneti leállása idején létrejött formáció valódi alternatív szupergroup, olyan, jól ismert muzsikusok kaptak benne helyet, akik legalább egy másik együttesben (többek között Quimby, hiperkarma, Malboro Man, Üllői Úti Fuck, Hippikiller, Spoo-Dee-O-Dee) játszanak mellette.

A felsorolásból látszik, hogy markánsan eltérő zenei világokat képviselő bandákról van szó, ami a Kutya vacsorája szerzeményeinek sokszínűségében is megnyilvánul. A csapattal 2003-ban a Sziget Fesztiválon találkozhatott először a közönség, majd megindult a fellépések sora. Az első időkben főként improvizatív koncerteket adtak, ritkán születtek új számok, így rendhagyó módon egy koncertlemezzel (Live at A38, 2008) indítottak.

Az első, Gumicsont című stúdióalbumra 2011-ig kellett várni, és – a zenészek másirányú elfoglaltságai miatt – azóta is csak két korong készült (Újra ugatok, 2015, A szerelem hétszer, 2018). Az utóbbi konceptlemezen a pszichológusi diplomával is rendelkező Varga Líviusz a szerelem és a szexualitás témakörét boncolgatja filozofikus, ironikus dalszövegeiben. A 2012 óta Varga Líviusz, Gerdesits Ferenc, valamint Nemes Zoltán billentyűs, Vastag Gábor gitáros, Varga László basszusgitáros és Köles István ütőhangszeres alkotta csapat 2022-ben mutatta be az Egymásnak vetett háttal című dal animációs klipjét, és a hírek szerint az új stúdióalbum készítése is megkezdődött.

CsO

 

https://akutyavacsoraja.hu/

https://www.facebook.com/akutyavacsoraja

 

 

Frissítve: 2023-7 , Csikor Ottó

Kapcsolatok