Előadó

A Csajod

A funkkal és diszkóval megspékelt rockzenét játszó erdélyi együttest Szőcs Tamás (ének, gitár), Láng Tibor (gitár), Kósa-Albert Tamás (basszusgitár) és Lőcsei Zsolt (dob) alkotja. Első koncertjüket 2018-ban tartották egy kolozsvári klubban, ekkor döntötték el, hogy biztosan folytatni fogják a közös zenélést.

Első, Temesváron rögzített EP-jük (A Csajod) 2019-ben jelent meg, egy angol és három magyar nyelvű dal került rá. „Az első számok nagyjából úgy születtek, hogy én megírtam a dalokat gitáron, és a próbateremben összeraktuk őket. Aztán következett a kicsit izgalmasabb része, mert volt olyan, hogy zenekari jammelés közben született meg egy dal.” – nyilatkozta Szőcs Tamás a dalszerzési folyamatról.

2020-ban Az első tartalék című számuk lett a Legszebb Erdélyi Magyar Dal, 2021-ben pedig bekerültek az Öröm a Zene Tehetségkutató budapesti döntőjébe. 2022-ben látott napvilágot első nagylemezük (Alig használt álmok turkálója), amely a funk, a pop, a punk, a rock és a jazz stílusjegyeit ötvözi.

BB

 

https://www.facebook.com/aCsajod/

https://www.instagram.com/acsajodzenekar/

Forrás:

  • Hírmondó A Csajod, Hírmondó
  • Liget A Csajod, Liget
  • Zenészmagazin A Csajod, Zenészmagazin
Frissítve: 2023-9 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok