Előadó

4S Street

Az indie pop-rock zenét játszó erdélyi 4S Street (Négyes Street) együttes 2018-ban alakult meg Gyergyószentmiklóson. Az addig különböző zenekarokban játszó zenészek a Ne emlékezz vissza, később a bemutatkozó lemezükre is felkerülő dallal kísérletezve, együtt zenélve döntötték el, hogy közösen folytatják. Kezdetben kevésbé ismert dalokat dolgoztak fel, de emellett saját szerzemények is születtek. Első albumuk (Fellegvár, 2019) kiadásakor az útkeresés, a kísérletezés volt a fő szempont. Második nagylemezükön - miként fogalmazták - „érettebb, letisztultabb és koherensebb stílusban” dolgoztak, hangsúlyos szövegvilággal. Az ebből a szempontból mérföldkőnek tekinthető a Szebb napok albumukon megjelent Mesélek a bornak című szerzeményük, amely 2021-ben elnyerte Legszebb Magyar Erdélyi Dal címét. A lemez zenei producere Bagossy László volt. A zenekar 2022-ben, a Petőfi Zenei Díj - Év zenekarának járó elismerését szerezte meg. 2023-ban Fonogram Magyar Zenei Díjat nyert a zenekar, az év hangfelvétele kategóriában közönségszavazás során a Mesélek a bornak című dalukra voksoltak a legtöbben.

Megalakulásuk óta számos koncertet adtak a legkülönfélébb rendezvényeken és klubokban, bemutatkozási lehetőséget kaptak olyan budapesti helyszíneken is, mint az Akvárium és az A38 Hajó, a Budapest Parkban a TNT vendégeként léptek fel, 2022 januárjában pedig a Papp László Sportarénában a Bagossy Brothers Company meghívottjaként játszottak. 2024-ben jelent meg harmadik nagylemezük Jegyeket, bérleteket címmel, amelyet nagyszabású koncertsorozaton mutatnak be idehaza és Erdélyben.

A zenekar tagjai: Alin Nicuta (ének, akusztikus gitár, szöveg), Mihály Csaba (billentyűk, szöveg), Fülöp Loránd (gitár), Szabó László (basszusgitár) és Pál Andor (dobok).

SzE, HZ

Forrás:

  • 4S Street, Wikipédia, 2024-02-14
  • Nagy Anita, Négyes Street interjú, Zenészmagazin Online, 2022-02-23
  • 4S Street lemezbemutató koncert az Akvárium klubban, Magyar Zenei Tájékoztató Iroda, 2021-11-19
Frissítve: 2024-3 , Száraz Edit

Kapcsolatok